A helyes kommunikáció jó együttműködést eredményezhet
Hálózatosodási konferenciát tartott a pécsi Ferling Kft. a helyi és a környékbeli településeken működő intézmények vezetőinek november 21-én a Kinizsi utcai JAM-csarnokban.

A cég stratégiai igazgatója a személyes kommunikáció alapjairól beszélt a hallgatóságának.
- Problémáink nagy része abból fakad, hogy másokkal nem értjük meg egymást, miközben felmérések kimutatják, hogy az időnk legalább 40%-át kommunikációval töltjük - emelte ki Ferling József. - Sokszor esünk abba a hibába, hogy csak egy csatornát használunk üzeneteink eljuttatására. Egy-egy e-mail, vagy faliújságra való kiplakátolás gyakran nem elegendő ahhoz, hogy információnk minden érintetthez eljussanak. Figyelnünk kell arra is, hogy a megcélzott csoportnak a nyelvén kommunikáljunk.
A tréner az intézményvezetőkkel nemcsak az elméleti ismereteket osztotta meg, hanem olyan helyzetgyakorlatokat, szituációs feladatokat is mutatott nekik, melyek segítik azt, hogy másokkal hatékonyan együtt tudjanak működni.
A foglalkozáson szó volt még az írásos kommunikációról, az olvasási szokásokról, a tárgyalástechnikáról, a testtartásról, a hangerőről és hangszínről is.


A Kreatív Dombóvár-programsorozatba tartozó rendezvény egy EFOP-pályázat keretében valósult meg.


2018 DEC 05 13:57:35/