Környezetüket védik és szépítik a gyerekek
Növényeket ültettek és újrahasznosítható hulladékból készítettek különböző használati tárgyakat november 27-én a Belvárosi Általános Iskolába járó diákok.

A program annak az ökoiskolai rendezvénysorozatnak volt a része, mely során a pedagógusok arra tanítják meg a gyerekeket, hogy miként tudják szépíteni és védeni a környezetüket. A fiatalok egy része új növényeket telepített az oktatási intézmény épülete előtti területre. Közben a többiek az ebédlőben gyűltek össze és előbb pedagógusaikkal arról beszélgettek, hogy a háztartásokban keletkező kommunális szemetet és a szelektíven gyűjtött hulladékot miként kell kezelni, majd az újrahasznosítható anyagokból készítettek különböző használati tárgyakat. A kreatív alkotásokhoz többek között wc-papírgurigákat, műanyag-kupakokat és -palackokat használtak a tanulók.
A környezet védelmét szolgáló délutánról Szenyériné Szabolcska Julianna, a Belvárosi Általános Iskola intézményvezetője elmondta, hogy a költségvetésükben csak szerény források állnak ilyen és ehhez hasonló ismeretterjesztő foglalkozások megszervezésére, valamint lebonyolítására, pedig ezekre nagy szükség lenne a diákok szemléletének formálása érdekében.
A rendezvényre ellátogatott Szabó Loránd polgármester is, aki oklevéllel jutalmazta a gyerekekeket szorgos munkájuk elismeréseként.    


A Kreatív Dombóvár-programsorozatba tartozó rendezvény az EFOP-3.9.2-16-2017-00047 „Humán kapacitások fejlesztése a dombóvári járásban”-pályázat keretében valósult meg.


2018 DEC 05 14:11:26/