Új helyen működik tovább a központi háziorvosi ügyelet
A Dombóvári Szent Lukács Kórház sikeresen szerepelt egy pályázaton, ami miatt szüksége lett a rendelőintézetben azokra a helyiségekre, melyekben eddig a város és a környékbeli települések önkormányzatainak megbízásából az Emergency Service Kft. működtette a központi háziorvosi ügyeletet. Annak tehát új helyet kellett találni. Augusztus 8-tól a Dombóvári Járási Hivatal és Kormányablak Szent István tér 1. szám alatti alagsorában kialakított központi háziorvosi ügyeleten várják a doktorok a sürgős ellátásra szoruló betegeket.
Mi van a föld alatt a Kapos-folyó árterében?
Újabb részleteket tártak fel a régészek a dombóvári várban zajló idei ásatáson, amelyen felszínre került a katonai létesítmény két újonnan felfedezett belső tornya közül az egyik maradványa is. Az öt éve folyó kutatás eredményeit szeptemberben egy budapesti konferencián mutatják be.
A múzeum is színes programokkal várta a diákokat
Július 16. és 20. között napközis foglalkozást hirdetett meg a Helytörténeti Gyűjtemény. A lelkes kisdiákokkal Varga Zsuzsanna múzeológus foglalkozott, aki bemutatta a gyerekeknek a város számos nevezetes pontját.
Csereüdüléssel ápolják a partneri kapcsolatot
Német és magyar gyerekek nyüzsgésétől volt hangos július 9. és 13. között a Gunarasi Apartmanpark, ugyanis ott helyi, valamint Szakályból és Bad Mergentgeimből érkezett diákok közösen táboroztak.