90 éves lett Retek istvánné

2017-10-11 10:41:04
90 éves lett Retek istvánné
 Retek Istvánné nemrég töltötte be a 90. életévét. Születésnapja alkalmából Szabó Loránd polgármester és Berta János képviselő látogattak el Katalinhoz, akit egy szép virágcsokorral, valamint Orbán Viktor miniszterelnök emléklapjával köszöntöttek.
Új gyermekorvos dolgozik Kertvárosban
Október 1-től új gyermekorvos dolgozik a dombóvári egészségügyi alapellátásban: Niklainé dr. Bátori Beáta jó ideje tátongó űrt tölt be a kertvárosi körzetben.
2015. július 1. óta a Hóvirág utcai gyermekorvosi körzeti ellátásról Dombóvár önkormányzata gondoskodik.
Szakemberek segítik a gyerekek szocializálódását
Az Anyatejes Táplálás Világnapja alkalmából ültek össze a Biztos Kezdet Gyerekházban élő anyukák, hogy minél több érdekes történetet megosszanak egymással. Míg ők eszmecserét tartottak, addig a csemetéik játszottak.
Lidl- buszmegálló: a kezdeményezés elérte célját
 Szabó Loránd polgármester a napokban írta alá a kivitelezővel a Lidl melletti buszmegálló építéséről szóló szerződést. Ötszáz aláírással adtak az itt élők nyomatékot a kérésnek, ami teljesülni is fog.

A legjobbak folyosója

2017-09-04 14:42:48
A legjobbak folyosója
Nem csak az általános iskolákban, hanem a középiskolákban is megkezdődött a 2017/2018-as tanév. Az Illyés Gyula Gimnázium egy nagyon szép kezdeményezéssel indította az évet. Szobrot avattak rögtön az első napon.
Rugós hinták a szelfipont közelében
A dombóvári önkormányzat jóvoltából két új játékot állítottak fel Gunarasban az innen a Városháza mellé áttelepített egykori Tourinform-pavilon helyén.
A sokak által kedvelt üdülőhelyi szelfipont közelében lévő rugós hintákat az azokat használó gyerekek balesetveszélyének csökkentése érdekében gumiból készült téglákkal rakták körbe.
Rendkívüli ülés a rendkívüli hőségben
Rendkívüli ülést tartott a dombóvári képviselő-testület augusztus 2-án, elsősorban fejlesztésekről és ingatlanokról születtek döntések.  Helyi szakmai stáb készíti a helytörténeti gyűjtemény átépítésének és tartalmi megújításának terveit.
Kálvin János szobor Halmajon dombóvári alkotótól
Augusztus 4-én az ünnepi istentiszteletet követően a reformáció 500. évfordulója alkalmából Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára és Tóth József, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település polgármestere leplezte le Kálvin János egészalakos szobrát, amit a református templom kertjében állítottak fel. Az alkotást Varga Gábor dombóvári szobrászművész készítette.