Természeti kincsek Kurdon

2017-05-19 13:19:06
Természeti kincsek Kurdon
A leendő natúrpark területén lévő településen a napokban végzett bejárásnak köszönhetően értékes leletekre bukkantak a szakértők. Az agyagfal olyan 8 millió éves maradványokat tartalmaz, mint például a szívkagyló, folyami kagyló és a bödöncsiga.
Élménybeszámoló a kontinensnyi országról
A Magyar Földrajzi Társaság Tolna megyei Osztályának legutóbbi előadásán India színei címmel tartott élménybeszámolót Fóris Dóra természetvédelmi mérnök, nemezkészítő, aki 2017 februárjában Vidák István kecskeméti nemezkészítő invitálására látogatott el a sokszínű kultúra országába egy tanulmányút keretében.
Német nyelvű szavalóversenyen a diákok
Április végén rendezték Szekszárdon a megyei német nemzetiségi szavaló-és szépkiejtési versenyt. A Dombóvári Belvárosi Általános Iskola alsós és felsős diákjai remek eredménnyel tértek haza. Felkészítő tanáruk Schwarz Anikó és Märcz Tünde volt.
Megtört az átok: kétszer is nyert a DFC
Az elmúlt két hétvégén előbb Tevelre látogatott a DFC, majd a Tamási csapatát fogadta csapatunk, és mindkét találkozót megnyerte. A Tevel elleni meccsen újra sok volt a sérült és a beteg játékos, de ennek és a hibák ellenére felülmúlták az ellenfelet.
Első kiállítása nyílt Kecskés Andrásnak
Kecskés András csupán 15 éves, de elköteleződése a szépművészet iránt már most megmutatkozik. A fiatal tehetség Katatics Zsuzsa tanműhelyébe került, aki segítette a fiú útját a művészet felé egyengetni. A tárlatot Mészárosné Fodor Klára helytörténész nyitotta meg, mely megtekinthető június 6-ig a Tinódi Ház aulájában.

Kamarakoncert a Tinódi Házban

2017-05-10 09:57:08
Kamarakoncert a Tinódi Házban
A Pécsi Tudományegyetem Zeneművészeti Intézete indította útjára azt a regionális kamarakoncert-sorozatot, melyhez Somogy-, Tolna-, Baranya- és Zala-megyei helyszíneket választottak ki.
Dombóvári lány lett Pécs szépe
A dombóvári Zelcsényi Zsófi a nyerte a 2017-es Pécs Szépe díjat. Interjúnkban a versenyről és jövőbeni terveiről kérdeztük a fiatal szépséget.

90 éves Matild néni

2017-05-07 13:41:14
90 éves Matild néni
Szabó Istvánnéhoz pénteken délelőtt látogatott el Szabó Loránd polgármester, Kiss Béla és Tigelmann Péter alpolgármesterek, hogy felköszöntsék 90. születésnapja alkalmából.
Diáknap az Illyés Gyula Gimnáziumban
Április utolsó péntekén az öröm, a móka, a kacagás és természetesen a szórakozás volt a jellemző az Illyés Gyula Gimnáziumában. A diákok különböző programokon vehettek részt, volt sportolási lehetőség, ügyességi feladatok és nem utolsó sorban habpartival is készültek a szervezők a diákseregnek.