Maskarában és jelmezben űzték el a telet
Dombóvár Város Önkormányzata a Tinódi Könyvtárral és a Tinódi Házzal „karöltve” február 17-én ismét egy fergeteges farsangi bulit rendezett. A többek között ördög-, hercegnő-, katica- és tűzoltójelmezbe bújt gyerekek csak úgy ropták a táncot.
Infrastruktúra-fejlesztés és munkahelyteremtés a cél
A tüskei iparterületre szeretne „ipari park” címet elnyerni a település önkormányzata. Az ehhez szükséges megvalósíthatósági tanulmány elkészítését versenyeztetés alapján az Investment Mérnöki és Fővállalkozó Kft. nyerte el.
A munkaerőigény 300 felett, a munkanélküliség 4%-on
Egyebek mellett ez derült ki a településről a Városházán tartott február 5-i közmeghallgatáson. Jó hír, hogy erősödött Dombóvár adóerő-képessége, ugyanakkor rossz hír, hogy emiatt idén 60 millió forinttal kevesebbet kap az önkormányzat központi forrásból szociális segélyekre.
A fáktól függ a járdafelújítás
Február 15-én lakossági fórumot tartott a Német Közösségi Házban a város önkormányzata a Pannónia utca 32-40. szám alatti társasház lakóinak.
Mindkét félnek előnyös az együttműködés
Az EFOP 1.1.1. projekt keretében a Munkaerőpiacon Maradás Egyesület szervezte a dombóvári térségben élő megváltozott munkaképességűeknek és az őket alkalmazni szándékozó foglalkoztatóknak azt a közös állásbörzéjét, amit február 13-án a Hotel Dombóvár különtermében bonyolítottak le.
Vádemelési javaslattal zárult a nyomozás
Emberölés megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy vásárosdombói nő ellen a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya, mely az ügy iratait vádemelési javaslattal adta át az ügyészségnek.