Csendesen ünnepeltek a helyi társadalmi szervezetek
A Civil Fesztivált a szervezők a Gyár utcai Természetvédelmi Bázis helyett Gunarasban bonyolították le június 9-én. Tették ezt kegyeleti okokból, ugyanis az eredeti helyszín nagyon közel van annak a tragédiának a helyéhez, mely során négy ember vesztette életét, amikor egy hatalmas fa az előző nap éjjelén tomboló ítéletidőben a Kórház utcában rádőlt az autójukra.
Kopjafa a hősöknek, váró a szülőknek, támogatás a nyílászáró-cserélőknek
Május 31-én rendes, június 8-án rendkívüli ülést tartott a város önkormányzata. A képviselő-testületi tagok többek között döntöttek a Farkas Attila Tanuszoda bővítéséről, a helyi futballklub - a DFC - korábbi vezetése miatt visszafizetendő TAO-támogatás sorsáról és a Szigeterdő tervezett növény-rekonstrukciójáról is.
Kedvet csináltak a sporthoz és az egészséges életmódhoz
Dombóvár 85 magyarországi településhez hasonlóan május 30-án a Kihívás Napja lázában égett. A rendszeres mozgáshoz és az egészséges életmódhoz kedvet csináló kezdeményezés 36 évvel ezelőtt indult Kanadából, 1991 óta pedig hazánkban is nagy sikernek örvend.
A vihar emberéleteket követelt és károkat okozott
Június 8-án este egy nagy kiterjedésű zivatarrendszer érte le hazánkat, melynek következtében ítéletidő tombolt Magyarország számos településén, többek között Dombóváron is. Az orkánerejű szél a Kórház utcában 22 óra körül kidöntött egy hatalmas fát, ami rádőlt egy arra haladó személyautóra. A gépkocsiban ülő öt személy közül négyen az életüket vesztették.
60 millió forintból újul meg a Százszorszép Óvoda
A város önkormányzatának tulajdonában lévő és fenntartásában működő gyermekintézmény épületének energetikai korszerűsítését az ingatlan leromlott állapota és a sok pénzbe kerülő folyamatos karbantartás-szükséglete indokolja.
Képességfejlesztő játékok ajándékba
Az „Oktatási Hivatal bázisintézménye”-címet tavaly elnyert Szivárvány Óvoda sikeresen szerepelt az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program egyik pályázatán.
A Baba-Mama Klub is a közösségteremtés és -építés helyszíne
A dombóvári a szakcsi és a lápafői önkormányzattal közösen nyert az Európai Unió két olyan pályázatán 250-250 millió forint vissza nem térítendő támogatást, melyet elsősorban közösségteremtő és -építő szakmai programok megvalósítására lehet felhasználni. Ezek egyike az a Baba-Mama Klub, aminek a helyszíne Földi István Könyvtár.

Fekete könyv

2018-06-07 15:40:09
Fekete könyv
Ezt a címet kapta Völgyi Lajos legújabb kötete, aminek a bemutatóját június 5-én a Földi István Könyvtárban tartották.