Először lett közösségi rendezvényen felavatva az Autómentes nap keretében a Dombóváron található „meseút”. Több iskolából és óvodából járták végig a gyerekek nevelőikkel a programokkal teli és izgalmas utat.

Az 1100 m hosszú varázslatos távot, hét különböző mesefigura díszíti. Megtalálhatóak a régi klasszikusok szereplői, ilyen például a jó öreg gondolkozó Micimackó, Csipkerózsika, Hófehérke és Piroska. Az új kedvenceket sem felejtették ki, ezért modern mesékből is válogattak szereplőket. Ilyenek például a Verdák, Monster High figurák, és nem utolsó sorban a jégkorszakból kiválasztott mogyorót kereső Motkány. A gyönyörű festményeket Virág Kristóf készítette az aszfaltokra. Szabó Lorándnak, városunk polgármesterének az a véleménye, hogy a gyerkőcök által is könnyen végigjárható útvonal, ösztönzi a kicsiket, szüleiket és nagyszüleiket egyaránt a közös sétára, a nagyobb gyerekeket pedig az olvasás élménye felé tereli. A végigjárt út közben, akár ki is tudják választani, hogy melyik mesét nézzek meg együtt egy családi program keretében.

Az Autómentes Nap alkalmából először avatták fel közösségi programon a mesefigurákat. Mindegyik szereplő egy állomást jelentett, ahol különböző meglepetések vártak az odalátogatókra. Lehetett állatot simogatni, gokartozni, aszfaltra rajzolni, csillámtetkót szerezni, beöltözni törpének és Hófehérkével közös fotót készíteni, és végül, de nem utolsó sorban a bátrabbak még Csipkerózsikát is felébreszthették 100 éves álmából.


2015 SZE 24 16:28:06/