2014-re biztonságosabb lett Dombóvár
A Dombóvári Rendőrkapitányság február utolsó hetében tartotta évértékelő állománygyűlését, melyen kitüntetéseket, elismeréseket, kinevezéseket adtak át, és az elmúlt év munkáját elemezték.
Az esemény után Végh Lajos rendőr alezredessel, a Dombóvári Rendőrkapitányság vezetőjével beszélgettünk.
- Hogyan lehet röviden értékelni a kapitányság elmúlt évi teljesítményét?
V. L.: Azt gondolom, hogy egy nagyon kemény éven vagyunk túl. A 2014-es év a kapitányság eredményeit tekintve mind rendészeti, mind bűnügyi téren kiemelkedő volt. Nagyon jó évet zártunk.
- Milyen adatok támasztják ezt alá?
V. L.: Az elmúlt évben csökkent a regisztrált bűncselekmények száma, ahogy a statisztikai adatok alapján a vádemeléssel befejezett ügyeké is. Ezen belül a közterületen elkövetett bűncselekményekből 49,22%-kal volt kevesebb, mint előző évben. Természetesen ezen eredmények a rendőrök töretlen munkájának köszönhető.
- Milyen mutatók romlottak?
V. L.: Azt is el kell mondanom, hogy van restanciánk, a baleseti helyzetünk nem úgy alakult, ahogy vártuk. A 2013-ban még egy halálos balesetünk volt, a tavalyi évben sajnálatos módon három is történt. A baleseti helyzet 14%-al romlott, ez ellen folyamatosan küzdünk.
- Melyek a 2015-ös év fontosabb feladatai?
A rendőrség célja, hogy még nagyobb hangsúlyt fektessenek a család-, a gyermek- és az ifjúságvédelemre. 2014-ben pályázati forrásból épült a járásban egy közterületet ellenőrző és tovább bővíthető kamerarendszer, ennek kialakítása városunkban is megkezdődött. Célkitűzéseink között szerepel még többek között a nyomozás eredményességének további javítása, a személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek számának a csökkentése, valamint az állomány elhivatottságának erősítése.
2015 MÁR 09 08:56:00/