A Dombóvári Apáczai Alapítvány levendulást alakít ki
A TESCO-GLOBAL Zrt. a Magyar Adományozói Fórum és az Ökotárs Alapítvány közreműködésével harmadik alkalommal hirdette meg idén májusban az „Ön választ, mi segítünk” című pályázatát, melynek célja az, hogy segítse céljaik megvalósításában a helyi közösségeket.

A környezet szépítésére, a rászoruló fiatalok képességfejlesztésére-oktatására és az egészséges életmód népszerűsítésére irányuló kezdeményezések támogatására szolgáló program az üzletlánc vásárlóinak bevonásával zajlott. Az áruházakat 63 körzetbe sorolták, így került egybe a dombóvári és a kaposvári TESCO. Ebben a két szupermarketben szavazhattak a vevők a vásárlásuk után kapott zsetonnal a különböző helyi kezdeményezésekre.
A Dombóvári Apáczai Alapítvány is jelentkezett a pályázatra. A középfokú oktatási intézmény az egykori leányiskola apácáinak kertjét kívánja újra létrehozni és fenntartani. A levendulás kialakítása közösségépítő, környezetvédő és -formáló, ismeretterjesztő tevékenység, amelyre nagy szüksége van a városban élő fiataloknak. Erre a célra az említett két bevásárlóközpont vásárlói összesen 18033 támogató zsetont adtak, amivel a 63 közül az egyik projektnyertes lett és 400.000 forint támogatást kapott a civil szervezet.

2017 DEC 06 11:53:31/