A Kihívás Napja városunkban
Az idei évben is elmondhatjuk, hogy Dombóvár városa még mindig szereti a „kihívásokat”, hiszen most is csatlakozott településünk a Kihívás Napja mozgalomhoz.

Mint tudjuk a Kihívás Napja (Challenge Day) 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egész napos verseny keretében döntik el, melyikük városa a sportosabb. Így 0 órától 21-ig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül, majd ezt a számot viszonyították a település lélekszámához. A világra szóló kezdeményezés hazánkat 1991-ben érte el, s eddig összesen 1590 település vett részt a vetélkedésben. A Kihívás Napjának a célja, hogy kedvet teremtsen a rendszeres mozgáshoz, az egészséges életmódhoz, vagyis a sportoláshoz.
A Dombóvári Amatőr és Utánpótlás Sportért Szövetség az idei évben már sorrendben harmadjára vállalta fel városunkban ennek az országos eseménynek a megszervezését.


2015. május 20-án 0 órakor a korábbi évek hagyományait folytatva most is indult „fáklyás futás” a Hotel épülete elől. Csakúgy, mint ez elmúlt években a karate művelői is elkezdték már ekkor folyamatos edzésvállalásukat a Szuhay-Sportközpont nagycsarnokában, s mint megtudtuk az este kilenc óráig tartó folyamatos tréninget a Dombóvári Karatesuli 8 tagja teljesíteni is tudta. Az óvodákban aerobikkal és a karate rejtelmeivel ismerkedhettek meg a gyermekek, a Dombóvári Hangulat Szabadidő Sportegyesület jóvoltából a Szállásréti-tónál minden érdeklődő kipróbálhatta a kajak-kenu sportágakat és más játékos feladatokat, de a nap folyamán még számtalan lehetőség volt biztosítva a mozogni kívánó városlakók számára az asztalitenisztől, az úszáson át a kocogásig, stb. 
Dombóvár a 8.000-24.999 lakossággal rendelkező települések kategóriájának versenyében végül a nyolcadik lett. Makó városa győzött, míg a környezetünkből Siófok szerepelt még, mely a 14. helyen végzett.


A szervezők megítélése szerint: „A rendezvény jól sikerült, s igaz hogy most sem sikerült az első hely megszerzése, de mindenki, aki az eseményen jelen volt, már győztesnek érezhette magát. Aki ezen a napon mozgott, az biztos, hogy annak teljes időtartama alatt kikapcsolódhatott, elfelejthette a hétköznapok problémáit, ismét vidámabbá és mosolygósabbá tudott válni. Sportoljunk tehát rendszeresen és érezzük jól magunkat! Hajrá Dombóvár!”

2015 MÁJ 26 14:16:11/