A cégekkel is egyeztettek az „ipari park” címről
A város önkormányzata a tüskei településrészen működő vállalkozások vezetőit hívta meg a március 21-i és 22-i fórumára, amit az Axiál Kft. telephelyén tartott.

Az összejövetelen Szabó Loránd polgármester elsőként azt vázolta fel a résztvevőknek, hogy milyen lehetőségeket rejt magába az „ipari park” cím megszerzése. Az önkormányzati vezető arról is beszélt, hogy a képviselő-testületnek milyen közeli és távoli tervei vannak a tüskei iparterülettel kapcsolatban. Az elképzelések szerint már idén elkezdik azokat az infrastrukturális fejlesztéseket, melyek főként a víz- és szennyvíz-rendszer, valamint az úthálózat bővítését szolgálják. Az utóbbival az a cél, hogy a tüskei vállalkozások járművei és a telephelyeiket felkereső teherautók a jelenleginél kisebb mértékben zavarják a településrész lakóinak nyugalmát.

A megbeszélésen elhangzott még, hogy egy ipari park akkor működik megfelelően, ha az ott lévő cégek igénybe veszik egymás szolgáltatásait, vagy beszállítója lesz egyik vállalkozás a másiknak. Ezt segítendő az önkormányzat egy olyan menedzsment-szervezetet kíván felállítani, mely az egységes marketing megteremését, a közös ügyek vitelét, különböző pályázati források megszerzését, valamint új befektetők felkutatását és idecsábítását intézné.

- Ebből is látszik, hogy a városvezetés nemcsak adófizetőként tekint a Tüskében tevékenykedő vállalkozásokra, hanem messze menőkig támogatni is próbálja azokat - emelte ki Szabó Loránd. - Ha többségük képviselője aláírja az önkormányzattal és egymással való együttműködésről szóló megállapodást, akkor a közeljövőben benyújtjuk az „ipari park” címre a pályázatot a Gazdasági Minisztériumhoz. Kérelmünket előreláthatólag a nyár végéig fogják majd elbírálni az ügyben illetékesek.

2018 MÁR 26 13:08:34/