A dínó jegyében telt az idei gyermeknap
A város önkormányzata a Gunaras Zrt-vel, a Tinódi Ház Nkft-vel, valamint a Földi István Könyvtárral és Helytörténeti Gyűjteménnyel fogott össze annak érdekében, hogy május 27-én egy fergeteges rendezvényen vehessenek részt a helybeli gyerekek.

A településen lakó valamennyi gyerek egy kísérőjével együtt ingyenesen vehetett részt a gunarasi strandfürdőben lebonyolított programon. Azt a Dombóvári Zenész Egyesület rezes bandája nyitotta meg egy zenebohóc irányításával. Ez a fúvósegyüttes szolgáltatta a muzsikát az élménymedencében való pancsoláshoz, mely megalapozta a vidám hangulatot.
A kisebbek és a nagyobbak az ügyességüket is tesztelhették, mégpedig egy tíz állomásból álló megmérettetésen. Egy térkép segítségével számos próbát kellett teljesíteniük az indulóknak: kis régésszé változva kincset kerestek a homokban, népi játékokat próbáltak ki és sportos feladatokat oldottak meg addig, amíg eljutottak a dinó barlangjáig. Abban mindenki egy kis kosarat talált, ami telis-tele volt édességgel.
A remekül szórakozó lurkók napját számos interaktív és zenés produkció dobta fel, többek között megtekintették a Kaposvári Rockszínház mesekoncertjét, gokartozhattak, lufit hajtogattak és csillám-tetoválásokat is készíthettek.
Sokuknak a legnagyobb élményt a dinóval való találkozás jelentette. Kafengával először kicsit megszeppenve ismerkedtek a lányok és a fiúk, de a végére olyannyira összebarátkoztak, hogy még táncolni is megtanították a raptort.

2018 MÁJ 29 11:22:55/