A dombóvári időseket ünnepelték
Az idősek világnapja alkalmából köszöntötte a város éltes korú polgárait Kiss Béla alpolgármester a Tinódi Ház színháztermében szeptember 29-én. Köszöntőjében kiemelte, ez a nap a szépkorúakért van, róluk szól, éreztetnünk kell velük mindig, de különösen ezen a napon, hogy milyen fontosak nekünk – tette hozzá.

Hivatalosan október 1-jét nyilvánította az ENSZ az idősek világnapjává még 1991-ben. Dombóvár egész évben nagy hangsúlyt fektet a nyugdíjasok megbecsülésére. Számtalan rendezvénnyel igyekeznek tartalmasabbá tenni az éltes korú városlakók életét a hétköznapokon is, így például havonta zenés-táncos mulatság várja őket, az idősek karácsonyát is minden évben megtartja a Tolna megyei település és mindemellett a szépkorúakat várja az Éltes kávézó is.


Az alpolgármester felhívta a figyelmet arra, hogy újdonságként már jelentkezhetnek az eNagyi tanfolyamra azok az idősek, akik ugyan rendelkeznek okostelefonnal, de szeretnék magabiztosabban használni készüléküket. A kurzust az Éltes kávézóban tartanák péntekenként 11 órától 6 héten keresztül.


A világnap alkalmából megtartott köszöntő sztárvendégei Endrődi Éva és Csuti Csaba voltak, akik a Muzsika Tv-ből ismert zenés műsorukkal szórakoztatták a közönséget


2016 SZE 29 17:14:49/