A jutalmazás napja
2015. 06.10. -e a kimagasló tanulmányi és sport eredmények elismerésének napja volt. Nem csak városunkban , hanem az Emberi Erőforrások Minisztériumában is ezen a napon díjazták a legjobbakat.

Öt korcsoportban mintegy 340 fiatal érdemelte ki idén a "Magyarország Jó tanulója – Jó sportolója" díjat, s közülük 96-an szerdán a Földművelésügyi Minisztériumban vehették át oklevelüket Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért és Dr. Simicskó István sportért felelős államtitkártól. Dombóvár városából meghívást nyert az átadóra Várteleki Richárd a Szent Orsolya Iskolaközpont 7. osztályos tanulója.

Czunyiné Bertalan Judit hangsúlyozta, a tehetséges diákokat és tanáraikat több díj átadásával is elismeri a kormány – utalva a közelmúltban átadott Bonis Bona-díjakra, valamint az OKTV díjaira, a Nemzeti Tehetség Program rendszerére. A „ Magyarország Jó tanulója – Jó sportolója” díj, elismerés azoknak jár, akik egyaránt folyamatos és kiváló teljesítményt nyújtanak az iskolai tanulmányaikban, valamint sportban elért eredményeikkel is az élvonalban vannak. Mintát és példát adva ezzel diáktársaiknak, hogy lehet egyszerre mindkettőben kitűnni.

Elismerésben részesült még a dombóvári Szent Orsolya Iskolaközpont további két tanulója : Kőszegi Lilla Zsanna 7. osztály és Reizinger Dóra 8. osztályos tanuló.

A pályázatnál csak a Magyar Olimpiai Bizottság által regisztrált sportágakat fogadták el, az elbírálásnál figyelembe vették a minisztérium által támogatott tanulmányi versenyeken elért eredményeket is. A díj pénzjutalommal nem jár.

Gratulálunk a diákoknak és felkészítőiknek egyaránt !

2015 JÚN 17 17:15:16/