A legjobbak folyosója
Nem csak az általános iskolákban, hanem a középiskolákban is megkezdődött a 2017/2018-as tanév. Az Illyés Gyula Gimnázium egy nagyon szép kezdeményezéssel indította az évet. Szobrot avattak rögtön az első napon.
Vér Vencelnek, az Illyés Gyula Gimnázium egykori igazgatójának állítottak szobrot a tanév első napján. Ő volt az iskola harmadik igazgatója, az ő munkássága alatt adták át az intézmény új épületeit, tulajdonképpen az iskola akkor fejlődött ki igazán – mondta el dr. Szenyéri Zoltán igazgató az avatáson.
A szobrot Varga Gábor dombóvári szobrászművész alkotta, az intézmény számára pedig Dombóvár Város Önkormányzata ajánlotta fel. Az iskolának az az elképzelése, hogy a következő tanévekben bővítik a sort azokkal az igazgatókkal, akik hosszabb ideig tevékenykedtek az intézmény élén.
Az első emeleti bal szárnyat a szoborhoz méltóan újították fel. Az alkotás mellé kiépítettek egy gimnáziumi panteont, emlékfalat, ahol a jövőben a kiváló diákok és tanárok emléktábláit szeretnék majd elhelyezni. Az ehhez szükséges anyagi támogatást az iskola fenntartója a Tamási Tankerület, a munkaerőt pedig az önkormányzat és a gimnázium biztosította. 

2017 SZE 04 14:42:48/