A szabadságot ünnepelték
169 éve büszke és szabad nép volt a magyar. Ma már csak ezt ünnepelhetjük március 15-én. A Szigeterdőben tartott városi ünnepségen közreműködtek az Esterházy Miklós Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium tanulói.

1848-ban a magyar nép multikulturális volt, befogadó, ezért erős és sokszínű – mondta ünnepi beszédében Somlai Adrienn, a Tinódi Ház Nkft. ügyvezetője.

Akkor a magyar nem adta olcsón a szabadságát, pedig jókora hatalmak fogtak össze ellene. A magyar nem kért az elnyomásból, nem tűrte, hogy elvegyék a megszerzett javait, korlátozzák a jogait, sőt újakat vívott ki magának.


Az ügyvezető kifejtette, olyan nemzet voltunk akkor, amelyre méltán büszkék lehetünk. Ám ezt a büszkeséget mára valamiféle furcsa önámítás és alaptalan gőg színezi. Mi, magyarok még mindig olyannak látjuk magunkat, mint 1848-ban voltunk, de 170 év múlva mit mondanak majd rólunk az utódaink? – tette fel a kérdést az ügyvezető.


Az ünnepségen felléptek az Eszterházy Miklós Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium tanulói, akik színvonalas műsorral emlékeztek meg a forradalom történéseiről.


A színes műsor után a Kossuth-szobornál az önkormányzat, intézmények, civil szervezetek és helyi hatóságok helyezték el az emlékezés koszorúit.


2017 MÁR 16 19:45:29/