A szociális szférában dolgozókat ünnepelték
A Dombóvári Egyesített Humán Szolgáltató Intézmény, az „Életet az Éveknek” Közhasznú Alapítvány és a Presidium Közhasznú Egyesület közös szervezésében tartották meg a Szociális Munka Napját. A november 10-i rendezvénynek a Tinódi Ház adott otthont. 

A programot a Presidium Közhasznú Egyesület fiataljaiból és munkatársaiból álló együttes műsorával nyitották meg, majd Szabó Loránd polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, aki az 500 éves reformációt emelte ki beszédben. Szerinte a szociális szférában dolgozóknak is az 1517-ben történtekhez hasonló változásokra lenne szüksége.


- Egyértelmű, hogy nem jó a rendszer - emelte ki a városvezető. - Erről egyrészt a területet irányító állami vezetés, másrészt pedig a különböző szociális intézményeket fenntartó önkormányzatok is tehetnek. Korábban működött egy jól átlátható, remekül működtethető, az információáramlást kitűnően biztosító rendszer, amit az elmúlt évek során sikerült „szétverni”. Ha igazak azok a hírek, amik felénk áramlanak, akkor ez a folyamat most is tart.

Horváthné Gyánó Bernadett, a Dombóvári Egyesített Humán Szolgáltató Intézmény vezetője szerint kell egy olyan nap, amikor egy kicsit magukat ünneplik az ágazatban tevékenykedő, hiszen akik ebben dolgoznak, azok hittel, szeretettel, odaadással teszik a dolgukat és nem az anyagiak miatt.

- Alázat nélkül sem a gyermekvédelemben, sem az idősellátásban, sem a fogyatékkal élőkkel való foglalkozásban nem lehet végezni a munkát - emelte ki az igazgató. - A mai napon mindhárom területről ízelítőt kapnak a dolgozók.


Ezen a napon mutatták be a helyben induló - a leszakadó rétegek felzárkóztatását célul kitűző - társadalmi integrációs programokhoz készített „Az én Dombóvárom" című filmet is, Emellett a demenciáról is hallgathattak egy előadást a résztvevők.


A rendezvény zárásaként átadták a „Szociális Munkáért Díjat”, amit idén Molnár Tiborné, Frazon József, valamint Nagy Béláné érdemelt ki

2017 NOV 21 13:26:05/