Alapos felkészülés után remek produkciók
Április 20-án a Százszorszép Óvoda a Népi Gyermekjáték és Néptánc Fesztiválját immár 14. alkalommal rendezte meg a Tinódi Házban.

Kezdetben a gyermekintézmény udvarán gyűltek össze a helyi és a környékbeli óvodások azért, hogy közösen felelevenítsék a régi hagyományokat, ápolják azokat és formálják a kicsinyek, valamint szüleik szemléletmódját. A rendezvény néhány év alatt kinőtte az eredeti helyszínt, így több éve már a Tinódi Házban tartják meg azt.
Ezúttal a dombóvári Margaréta Református Óvoda és a Százszorszép Óvoda, az attalai Aprók Háza Óvoda, valamint a tolnai Selyem Óvoda csoportjai tartottak látványos bemutatót. A magyar és német nyelven előadott gyermekjátékokkal, valamint a táncokkal a népviseletbe öltözött kicsinyek elbűvölték a szépszámú - főként szülőkből álló - közönséget. A produkciókon az látszott, hogy az óvodapedagógusok rengeteget időt fordítottak a csöppségek felkészítésére.
A Tinódi Ház nagytermének színpadára lépve gálaműsor adtak a 85 éve alapított őcsényi Bogár István Hagyományőrző Egyesület tagjai, akik közül többen büszke tulajdonosai a legjobb hazai néptáncosok elismerésére szolgáló Fülöp Ferenc-díjnak.


2018 ÁPR 23 12:39:52/