Átadták a felújított Hóvirág utcai orvosi rendelőt
Decembertől felújított épületben, akadálymentesített környezetben várja betegeit Kertvárosban a Hóvirág utcai orvosi rendelő. Befejeződött a kertvárosi egészségügyi intézmény felújítása, melyhez Dombóvár Város Önkormányzata pályázati úton, az Új Széchenyi Terv Dél-Dunántúli Operatív Program keretében 52 és fél millió forint összegű támogatást nyert.

Ebből megvalósult az épület energiahatékonysági korszerűsítése, (utólagos külső hőszigetelés, nyílászárók cseréje) felújítása és akadálymentesítése, illetve a közlekedést nagyban megkönnyítő lift kialakítása. Továbbá ezentúl modern, új orvostechnikai felszerelések, berendezések, informatikai és irodatechnikai eszközök is az intézmény rendelkezésére állnak.

December 2-án ünnepélyes keretek közt adták át a felújított épületet. A rendezvényen Tigelmann Péter alpolgármester mondott beszédet, majd a kivitelező, Topa István, a Topa és Társa Építési Kft. ügyvezetője köszöntötte a megjelenteket. Ezt követően Szabó Loránd polgármester és Tóth Gyula önkormányzati képviselő közreműködésével elvágták az átadást szimbolizáló nemzeti szalagot, hivatalosan is megnyitva ezzel az intézmény kapuit a gyógyulni vágyó betegek előtt.

2015 DEC 02 16:52:30/