Az önkéntes munka után jött a jól megérdemelt ebéd
Közösségi szemétgyűjtést szervezett november 17-re a mászlonyi településrészen a város önkormányzata.

A hulladékok összeszedéséhez szükséges eszközöket, kesztyűket és zsákokat az akció rendezője biztosította a helybelieknek, akik közül mintegy harmincan vállalkoztak arra, hogy délelőtti programjukként megtisztítsák lakóhelyüket az annak területén eldobált szeméttől. A résztvevők - akik között főként fiatalok, valamint gyerekek voltak - az utak melletti bokrok és fák alól, valamint a gazból kiszedték a műanyag- és fémflakonokat, az üvegeket, illetve a kartondobozokat.
- Most ugyan mi szerveztük meg és készítettük elő a mászlonyiak környezetét rendbe tevő szemétgyűjtést, ám azt szeretnénk elérni, hogy a szegregátumban élők társadalmi integrációját segítő komplex program zárására a helyi közösség vegye át tőlünk ezt a feladatot - emelte ki Nagyné Messinger Tímea projektvezető. - A közigazgatásilag Dombóvárhoz tartozó pusztán élőknek alakuljon ki az igényük arra, hogy tartsák tisztán az általuk lakott településrész közterületeit.
A munka végeztével a közösségi házban a város önkormányzata finom ebéddel vendégelte meg a hulladékokat összeszedőket.


A rendezvény a TOP-5.2.1-15-TLI-2016-00001 „A dombóvári Mászlony szegregátumban élők társdalmi integrációjának helyi szintű komplex programja” című projekt keretében valósult meg.


2018 NOV 19 13:58:32/