Bátraké volt a szerencse és a pecsét
Múzeumok és sportok éjszakájával hangolódott a nyárra Dombóvár, egy héttel megelőzve a mozgalomban résztvevő többi települést.A Magyarország-Izland meccs vetítésével kezdődött a program, a szünetben Gyánó Szabolcs volt labdarúgó, valamint Magyarosi Zoltán korábbi birkózóval latolgatták a jelenlévők a magyar válogatott esélyeit.

A futballmeccs után a város különböző programjait tekinthették meg az érdeklődők. A DOZE zenekara fáklyafénynél szórakoztatta a közönséget, majd a muzsika után Baricz Kata fotóművész kiállítását nézhették meg a Tinódi Házba látogatók.


Az est folyamán, amellett, hogy a könyvtár éjfélig elengedte a késedelmi díjat a városkártyával rendelkezőknek, Fekete István és én rajzpályázatának kiállítását csodálhatták meg az érdeklődők. A nemzetiségek házában a dél-dunántúli sváb népviseletről tartottak előadást a vendéglátó hölgyek, majd a svábok jól ismert magángyűjteményét a Kinizsi utcában tekinthették meg a résztvevők.


A középkori lakótoronyban több száz bélyeges téglán keresztül megismerhették a hazai kézivetésű téglagyártás nyomat- és motívumvilágát. Ahogy sötétedett, a vállalkozó szellemű gyerekek biciklire pattanva járták be a vasútállomással szemben található óvóhelyet, majd a Természetőr Bázist, ahol közös szalonnasütéssel múlatták az időt. Mint minden évben, idén is jutalmat sorsoltak ki azok között, akik végigjárták a helyszíneket, és pecséttel bizonyították ottlétüket.

2016 JÚN 21 18:17:00/