Belgiumból érkezett küldöttség járt Dombóváron
Gentből érkezett az az ötfős delegáció, amely az Autonómia Alapítvány közreműködésével látogatott Dombóvárra szerdán. A belgiumi szociális szakemberek egy tanulmányút keretében keresték fel a város önkormányzatát.

Két uniós pályázat sikerében is bízik Dombóvár, amelyek 3 szegregált és 2 szegregációval veszélyeztetett területet ölelnek fel. A projektek többek között a hátrányos helyzetűek felzárkóztatását, a munkaerőpiacra való könnyebb visszajutásukat segíthetik, illetve olyan infrastrukturális beruházásokat jelentenének, amelyek ezekre a veszélyeztetett területekre irányulnak.


A belgiumi delegációval ezeket az elképzeléseket, felzárkóztatási programokat ismertette Szabó Loránd polgármester és Horváthné Gyánó Bernadett, a Dombóvári Egyesített Humán Szolgáltató Intézmény vezetője. Emellett bemutatták a helyi szociális háló működését, a Tolna megyei városban működő ellátási rendszert. A gentiek terepbejárást is tartottak többek között Mászlonyban is, ahol felmérték az igencsak elmaradott körülményeket.

2016 SZE 14 22:55:21/