Civil Délután: ünnepeltek az egyesületek
A Civil Tanács által szervezett ünnepségen köszöntötték és méltatták az egyesületeket, adtak át díjakat gálaműsor keretében a Művelődési Ház színháztermében szeptember 26-án.

A program a jubiláló civil szervezetek bemutatkozásával kezdődött. A Dombóvári ILCO Egyesület elmúlt 20 évéről szóló kisfilmet vetítettek le, illetve a Dombóvári Székely Kör 5 évének fontos eseményeit mutatták be.

 A dombóvári állampolgárok önkéntes szervezeteinek jelentősége a helyi társadalmi problémák megoldásában pótolhatatlan, kiemelt szerepük mind a kulturális mind a társadalompolitikai életben megmutatkozik. A rendezvény célja évente egyszer kitüntetett figyelmet fordítani a civil szervezetek áldozatos munkájának, illetve lehetőséget nyújtani a város polgárainak a tevékenységük és szerepvállalásuk behatóbb megismerésére. A Civil Tanács méltatva az áldozatos munkát gálaműsor keretében egyéni és szervezeti díjakat osztott ki. Köszöntő beszédet mondott Tóth Gyula önkormányzati képviselő és civil tanácsnok, majd Bódogné Pethes Jankával, a Civil Tanács elnökével átnyújtották az elismeréseket.

Egyéni díjazottként Dr. Bereczki Mária, a Dombóvári Szent Lukács Kórház Ambulancia vezetője, kardiológus főorvosnő vette át a Civil Díjat. A doktornő, aki emellett a Dombóvári Szívklub Egyesület elnöke és a Hotel Dombóvár Asztaltársaság tagja, kórházi munkáján felül a civil életben is kiemelt figyelmet fordít a betegekre. Sokrétű és áldozatos hivatása mellett évekig a Civil Tanács elnöki posztját is betöltötte.

 

A szervezeti díjat a Magyarországi Német Nemzetiségűek Egyesülete érdemelte ki, amely Dombóvár lakosaival ismerteti meg és népszerűsíti a német-sváb kultúrát, különböző kiállítások, táncos fellépések, bálok, és megannyi rendezvény formájában. Az elismerést Frucht Ferenc egyesületi elnök vette át.

 

A délutánt színessé és felejthetetlenné tették a műsorban közreműködő fellépők. Sallai Domokos Barna trombita, Zelcsényi Zsófia ének, Fenyvesi Gábor gitár játéka, Lázár Kata és Takács Zoé szavalata. Zárásként a Kapos Táncegyüttes szerzett kellemes perceket a nézőknek.

 


2015 SZE 30 14:38:04/