Diákmunka az Önkormányzatnál
Az előző évekhez hasonlóan dombóvári fiataloknak az idén is alkalmunk nyílt az Önkormányzatnál nyári munkára jelentkezni. A lehetőségre több mint ötvenen jelentkeztek. A jelentkezők között vegyesen akadtak középiskolás korú fiúk és lányok is.

 A munkaügyi központ július hónapban 18 fő részére tette lehetővé a munkavégzést július 2-ai kezdettel. A dolog szépséghibája az, hogy a munkaügyi központ csak 18 főre adott támogatást illetve az, hogy csak teljes havi foglalkoztatásra lehetett egy-egy fiatalt alkalmazni, tehát aki ennél rövidebb időt dolgozna, vagy több részletben szeretett volna dolgozni azokat nem lehetett foglalkoztatni.
A fiatalok napi négy órában dolgoznak, a feladatok elosztása minden reggel megtörténik. A teendők között különböző irodai munkák szerepelnek, illetve közterületen történő festés is. A diákok számára ez egy remek kereseti lehetőség, ráadásul némi tapasztalatot is szerezhetnek a munka világában.
A diákmunka augusztusban folytatódik; a munkaügyi központ július 20-a után tud arra választ adni, hogy a nyár utolsó hónapjában hány főt tud az Önkormányzat diákmunkára felvenni.

2015 JÚL 03 12:25:06/