Dombóvári sikerek Spanyolországban
A Róna FC Dombóvár Focisuli Egyesületének U-11-es és U-13-as játékosai Spanyolországban, azon belül is az európai futball jelenlegi fellegvárában, Barcelonában vettek részt egy nemzetközi utánpótlás tornán.

Hosszú, fárasztó utazás során érkeztek meg kis focistáink, edzőik, kísérőik és szüleik az 1800 km-re lévő katalán főváros mellé, ahol egy gyönyörű tengerparti szállodában elfoglalták a szállásukat. 
Az érkezés után a társaság első programja az Fc Barcelona - Deportivo La Coruna spanyol bajnoki mérkőzés megtekintése volt, ahol 93.000 ember társaságában vehettek részt a katalán klub bajnok avató ünnepségén.
A következő napon egy nagyszabású megnyitó után megkezdődött a várva várt focitorna, ahol U-11-es csapatunk - Péter Imre tanítványai - egy spanyol, egy német és egy albán csapattal kerültek egy csoportba. A fiúk a hazai La Roca csapatát 5:0-ra, az albán Pepa együttesét 15:0-ra, végül egy szoros meccsen a német Kafertal csapatát 2:1 arányban verték. Ezzel a teljesítménnyel bejutottak a torna elődöntőjébe, ahol a német Reutlingen egyesületét nagy csatában 1:0-ra verték. Következett a torna döntője, ahol az albán Partizani együttese ellen 1:1-es rendes játékidő utáni, büntetőkkel 5:4 arányban alulmaradtunk. A mérkőzést követő rövid csalódottság után önfeledten ünnepelte az ezüst érmet a csapat a lelkes dombóvári szurkolótáborral együtt. A torna záróünnepségén a gólkirálynak járó különdíjat Bánáti Kevin kapta.
U-13-as csapatunk Óliás Zsolt tanítványai egy indiai és három német csapat mellé kaptak besorolást a csoport küzdelmek során. Az indiai csapatot parádés játékkal 14:0 arányban verték meg, a következő mérkőzést a későbbi győztes német gárda ellen 7:0 arányban elvesztették, másnap újabb két német csapat várt a mieinkre az első meccsen remek játékkal 2:0-ra nyertek, az utolsó csoportmérkőzésen pedig izgalmas csatában 0:0-s döntetlent értek el. A négy közé jutásért végül ismét egy német csapat következett és bár mindent kiadtak magukból a dombóvári fiatalok, végül 3:1 arányban vereséget szenvedtek, így a rendkívül előkelő 5. helyen végeztek korosztályukban.
A fakultatív programok között szerepelt városnézés, tengerparti fürdőzés, aquapark, és stadion látogatás is a híres Camp Nou-ban.
Összegezve kis focistáink és küldöttségünk egy élményekben gazdag egy hetet töltöttek Spanyolországban és a távolban is öregbítették városunk hírnevét.
A csapatok tagjai:
U-11: Horváth Levente, Nagy Márton, Nagy Gábor, Karádi Kristóf, Monostori Ákos, Berta Balázs, Lódri Gergő, Bánáti Kevin, Varga Bálint, Gombos Csongor, Gombos Marcell, Tímár Bálint, Sebestyén Bálint, Urda Roland, Vörös Benjámin, Nagy Szilveszter, Fábián Ticián, Lakos Ádám. Edző: Péter Imre
U-13: Németh Dóra, Kocsis Zsolt, Nagy Ákos, Dürvanger Richárd, Gulyás Ármin, Hochschorner Ferenc, Szabotin Zsombor, Bedő Lázár, Agg Bence, Ádám Levente.

Edző: Óliás Zsolt

2015 JÚN 10 11:08:30/