Dombóváron nem épül börtön
Lettek volna előnyei, de a régió számos pályázója közül sajnos nem Dombóvárt választották a börtön helyszínéül. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága még év elején egy pályázati lehetőségre hívta fel a dombóvári önkormányzat figyelmét, börtönépítés céljára alkalmas területet keresett.

A képviselő-testület élt is a lehetőséggel, felajánlotta a Munkás téren, a Viessman Kft. szomszédságában elhelyezkedő ingatlant.


A Belügyminisztérium a közelmúltban levélben tájékoztatta a városvezetést, hogy bár a benyújtott pályázat kellőképpen átgondolt, alapos munka eredménye, tükrözi azokat az elvárásokat, melyek egyébként alkalmassá tehették volna a felajánlott ingatlant börtönépítésre, de a beruházáshoz elengedhetetlen központi költségvetési források jelenleg nem állnak rendelkezésre.


A börtönben mintegy 500 fő fogvatartottat helyeztek volna el, működtetése pozitív hatással bírt volna városunkra, egyebek mellett 250 új munkahelyet létesítve, növelve a helyi üzletek, szolgáltatók iránti keresletet és az ingatlanforgalmat.


A börtönépítésre a régió több városa is pályázott, végül Komló nyert – az egyetlen aspiráló település, ahol komoly ellenkezés övezte a döntést, amiért az intézetet a mai trendekkel szembe menve lakott területre tervezték2015 NOV 04 11:00:16/