Egy-egy arany- és ezüstérem a „hírös” városból
Kecskeméten március 17-én a visszatérő télies idő kemény feladat elé állította a 110. Mezeifutó Országos Bajnokság résztvevőit, köztük a Dombóvári SE atlétáit.

A folyamatosan szakadó esőben feltámadt a szél és a hőmérséklet a fagypont közelébe süllyedt. A felázott pálya helyenként sártengerré változott, ami komoly nehézséget okozott a futóknak.


A DOVASE tehetséges fiataljai közül ezúttal az újonc lányoknál induló Esküdt Luca érte el a legjobb eredményt a negyedik helyezésével. A serdülő fiúk mezőnyében rajthoz álló Esküdt Mihály hetedikként haladt át a célvonalon. A többiek - Várteleki Richárd, Havanecz Zsolt, Bárány Kristóf, Nagy Ákos, Tamás Zsófia, Gyugyi Laura, Lehel Kitti, Porcsa Sára Anna, Szalay Máté, Vass Benedek, Gulyás Dominik, Esküdt Luca, Stieb Kornélia, Sarkadi Dorka Eszter és Sipos Zsanett - a nehéz körülmények közepette jól megállták a helyüket.


A csapatok versenyében az Esküdt Luca, Stieb Kornélia, Sarkadi Dorka Eszter összeállítású újonc lány együttes országos bajnoki aranyérmet szerzett. A fiúk ugyanezen korcsoportjában a Szalay Máté, Vass Benedek, Gulyás Dominik alkotta trió ezüstmedáliát érdemelt ki. A serdülők mezőnyében a fiúk - Esküdt Mihály, Bárány Kristóf, Nagy Ákos - ötödikek lettek, a lányok - Tamás Zsófia, Gyugyi Laura, Lehel Kitti - pedig hetedikként zártak.

2018 MÁR 22 17:29:52/