Egy óra alatt 753 kilométert hagytak maguk mögött
A Dombóvári VASE június 12-én a település apraját-nagyját megmozgató közös futással emlékezett meg arról, hogy egy éve adták át a Szigeterdőben kialakított 600 méteres rekortán borítású futókört.

Az atlétikai és szabadidős klubnak az egészséges életmódot népszerűsítő „Mozgásban a város” lenevezésű rendezvényén elsőként 36 óvodás szülei társaságában kocogott. A célba érkező kisgyerekek jutalmul érmeket kaptak az egyesület vezetőitől. Az utánuk rajtoló 175 általános és középiskolás diák együtt 705 kört teljesített. A civil szervezetek és a munkahelyi közösségek tagjai, valamint a különböző intézmények dolgozói összesen négyszázharminckétszer futották le a 600 méteres távot.
Az oktatási intézmények mezőnyében az Illyés Gyula Gimnázium nyerte el a DOVASE által felajánlott vándorserleget. Ugyanezt az utóbbi kategóriában a Viessmann Technika Dombóvár Kft. érdemelte ki.
A közel 300 résztvevőt a szervezők ásványvízzel, üdítővel, valamint műzliszelettel vendégelték meg és mindenki szerény ajándékot is kapott. Az edzők, pedagógusok, atléták által lebonyolított programot a Dombó-COOP Zrt., a Hungária Takarék és Dombóvár Város Önkormányzata támogatta.

2018 JÚN 18 14:10:58/