Elektromos töltőállomás épül a Hunyadi téren
A Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett „Jedlik Ányos Terv - elektromos töltőállomások alprogram” elnevezésű projektre sikeresen pályázott a dombóvári önkormányzat. Erre 2016 szeptemberétől lehetett jelentkezni a 15.000 fő feletti lakosszámmal rendelkező településeknek.

A Hunyadi téri buszmegálló parkolójában helyezik el azt az elektromos töltőállomást, amellyel az erre alkalmas gépjárművek nyerhetnek energiát. Innen pár lépésen belül szinte minden olyan szolgáltatás elérhető lesz, mint ami egy benzinkúton általános. A közelben egy transzformá- torállomás is található, ez csökkenti majd a vezetékelési költségeket.

Az elektromos gépjárművek egy töltéssel körülbelül 300- 350 kilométer tudnak megtenni. Ha a tulajdonos otthon szeretné energiához juttatni az autóját, akkor egy egész éjszakán át töltenie kell, ennek az állomásnak az igénybevételével viszont akár negyed óra alatt útra is készen állhat majd a kocsi.


Szabó Loránd polgármester elmondta, ezzel a beruhá- zással az a céljuk, hogy a kiépülő országos elektromos töltőállomás-hálózatnak Dombóvár is a része legyen. A beruházásnak köszönhetően helyben is növekedhet az elektromos személygépkocsik száma, ami kedvezően hathat a környezet védelmére, ugyanis ezeknek a járműveknek a benzinnel és dizelolajjal működőkénél jóval kisebb a káros anyagok kibocsájtása. A fejlesztés teljes összköltsége 3.451.860 Ft, amiből közel 1.000.000 Ft önrészt vállal az önkormányzat, a többit pedig az elnyert támogatásból fedezi.2017 JÚL 21 12:25:27/