Elkészítették a gyermekintézmények „ökológia lábnyomát”
A Százszorszép Óvodában és a Szivárvány Óvodában november 15-én tartották meg a fenntartható fejlődés workshop második részét.

Annak keretében a nyitányhoz hasonlóan ismét a környezetvédelem témaköre kapott főszerepet a foglalkozáson. Ezúttal a megújuló energia felhasználásáról és a levegő szennyeződéséről tartottak előadást a pedagógusok a gyerekeknek és szüleiknek.
Az interaktív foglalkozás során a résztvevők nemcsak elméleti ismeretekhez jutottak, hanem saját élményt és tapasztalatot is szereztek. A csöppségek egy villanyvonatot készítettek, amivel azt mutatták be, hogy a szénnel fűtött mozdonyok helyett ma már elektromos árammal hajtottakat alkalmaznak, melyekhez az energia jó részét megújuló forrásokból nyerik.  
Emellett a lányok és a fiúk az óvoda „ökológiai lábnyomát” is megalkották szüleik segítségével.
- Az apukák és az anyukák korábban házi feladatot kaptak - mondta Francz Ibolya, a Százszorszép Óvoda pedagógusa. - Egy online teszttel otthon arról kellett meggyőzödniük, hogy környezetvédők, vagy sem. Amelyik gyereknek a szülei óvják a természet értékeit, az zöld pöttyöt kapott, aki viszont nem tesz azért, hogy a következő generációk is élni tudjanak a Földön, annak a csemetéje piros pontot ragaszthatott fel az „ökológiai lábnyomra”.
Annak elkészülte és a mozdony szivaccsal történő festése után az óvodások egymásba kapaszkodva vonatoztak körbe a szemléletformáló workshop zárásaként.


A Kreatív Dombóvár-programsorozatba tartozó rendezvény az EFOP-3.9.2-16-2017-00047 „Humán kapacitások fejlesztése a dombóvári járásban”-pályázat keretében valósult meg.


2018 NOV 19 13:59:05/