Eltiltások és nyomozás az utánpótlás klubnál
A Dombóvári Focisuli Egyesület elnökét két és fél évre, két utánpótlásedzőjét pedig bő félévre mindennemű sporttevékenységtől eltiltották a nemrég kipattant futballbotrány kapcsán. Közben a rendőrség is megkezdte a nyomozást az ügyben.

Hamis igazolás, csalás és játékos jogosulatlan szerepeltetése - ezeket állapította meg a Magyar Labdarúgó Szövetség Tolna Megyei Fegyelmi Bizottsága november végén a Dombóvári Focisuli Egyesületnél. Mint az már korábban ismertté vált, a klub U15-ös és U16-os csapataiban idősebb játékosokat szerepeltettek fiatalabb társaik igazolólapjával.

Mercsényi Gyula, az MLSZ Tolna Megyei Fegyelmi Bizottságának elnöke számolt be az általa vezetett grémium döntéséről. Az egyesület elnökét, Tárnok Zoltánt 2020. június 30-ig mindennemű sporttevékenységtől eltiltották. Az említett két gárda trénereit, Právics Attilát és Pálinkó Norbertet szintén eltiltották, őket 2018. június 30-ig. Ezzel fejelték meg azt, hogy az U15-ös együttestől egy pontot, az U16-os csapattól pedig 16 pontot vontak le az MLSZ-nek az ügyben illetékes Tolna és Baranya megyei versenybizottságai.

Az edzők közül Právics Attila a botrány kirobbanása után távozott az egyesülettől. Akkor az U15-ös csapatot is az U16-ost irányító Pálinkó Norbertre bízták, most viszont mindkettő társaságnál gondoskodni kell a trénerpótlásról.

Mercsényi Gyula elmondta azt, hogy a három érintett részben elismerte a felelősségét, bár a meghallgatásukon azzal próbáltak védekezni, hogy „az adminisztrátor hölgy összekeverte a játékosok fényképeit”. Ezt az indoklást azonban a bizottság nem fogadta el.

Úgy tudjuk, hogy időközben a rendőrség is megkezdte a nyomozást az ügyben, amelyben felmerül az okirat-hamisítás lehetősége is.


2017 DEC 04 12:08:10/