Emlékezés az '56-os mártírokra
Az 1956-os mártírok tiszteletére tartottak megemlékezést Dombóvár Város Önkormányzata szervezésében 2015. november 4-én. A jeles nap alkalmából a Belvárosi Általános Iskola tanulói készültek műsorral az intézmény aulájában.

 


Az 1956-os forradalom és szabadságharc november 4-ei leveréséről és áldozatairól emlékeztek meg a Dombóvári Belvárosi Általános Iskola aulájában. Az intézmény diákjai közreműködésével színvonalas műsorral tisztelegtek Nagy Imre és mártírtársai emléke előtt.

Az eredeti tervek szerint Potápi Árpád államtitkár, a Fidesz dombóvári elnöke mondott volna beszédet, ám a rendezvény előtt néhány nappal kabinetvezetője írásban jelezte a képviselő úr távollétét. Ugyanakkor a FIDESZ helyi szervezete sem jelezte, hogy elnökük távolléte miatt részükről valaki más helyettesítené, így sajnos 2015-ben Dombóváron az 1956-os Mártírok Napja alkalmából szervezett megemlékezésen nem hangzott el  beszéd.

Zárásként, fejet hajtva történelmünk áldozatai előtt virágokat és mécseseket helyeztek el az '56-os emlékműnél az esemény résztvevői.2015 NOV 05 12:13:27/