Énekeltek és betlehemes játékot mutattak be a székelyek
A Dombóvári Székely Kör december 9-én a Szekszárdi Szakképzési Centrum Apáczai Csere János Szakgimnázium és Szakközépiskola dísztermében tartotta adventi estjét, melyen a Bukovinai Székelyek Országos Szövetségének négy másik tagegyesülete is részt vett.

Tevelről, Vaskútról, Nagymányokról és Garáról érkeztek hagyományőrzők, akik a helybeliekkel együtt elsőként a nagymányoki Sebestyén Istvánné csodaszép énekeit hallgathatták meg. A folytatásban a Garára települt székelyek leszármazottai Jézus születésének történetét mutatták be az érdeklődőknek. Horváth Józsefné, az évzáró programot rendező helyi civil egyesület elnöke arról beszélt, hogy ez a betlehemes 2016 óta a világörökség része, teljesen archaikus a szövege és a szereplők úgy adják elő, ahogy azt a szüleik és nagyszüleik tették korábban. A Bács-Kiskun megyei település 1962-ben alapított együttesének mai tagjai hatalmas sikert arattak magas színvonalú műsorukkal.
A „vastapsot” kiváltó produkciók után a házigazdák vendégeikkel közös vacsorán vettek részt a Belvárosi Általános Iskola étkezdéjében.


2018 DEC 11 12:04:35/