Esélyegyenlőségi záró konferencia Dombóváron
Zárókonferencia keretében mutatták be az érdeklődőknek Dombóváron az elkészült Járási Esélyegyenlőségi Programot és az érintett célcsoportok helyzetét, a dombóvári Tinódi Ház (Művelődési Ház) Majoros termében 2015. október 21-én.

 A pályázati konstrukció olyan modell jellegű együttműködési programokat támogatott, amelyek célja az egy járáshoz tartozó települések területi együttműködésének kialakítása és megerősítése a társadalmi felzárkózást elősegítő és a helyi esélyegyenlőségi programok végrehajtásához kapcsolódó – a járásszékely települések által ellátott – koordinációs tevékenység megvalósításával. A pályázat egyik célkitűzése az volt, hogy egy járási szintű esélyegyenlőségi program készüljön. A projekthez Döbrököz kivételével valamennyi járási község csatlakozott partnerként.

 

A projekt megvalósítására Dombóvár Város Önkormányzata közel 22 millió forint pályázati támogatást nyert.

 

A művelődési házban tartott rendezvényt Szabó Loránd polgármester nyitotta meg, majd a projekt szakmai vezetője, dr. Letenyei Róbert jegyző mutatta be a pályázati konstrukciót. A projektben segítő szakértőként részt vevő Szenyériné Szabolcska Julianna és Horváthné Gyánó Bernadett részletesen bemutatták az esélyegyenlőségi célcsoportok - a nők, a mély szegénységben élők, romák, a fogyatékkal élő személyek, valamint a gyermekek és idősek - helyzetét és problémáit. Ezt követően Vincellérné dr. Illés Krisztina, a pályázat szakmai munkacsoportjának tagja beszélt az esélyegyenlőség kérdéséről, majd Pankász Balázs egyetemi tanársegéd mutatta be az elkészült Járási Esélyegyenlőségi Programot.

 

Utóbbi egy olyan stratégiai alapdokumentumnak tekinthető, amellyel a 2014-2020 között megjelenő felzárkóztatási, esélyegyenlőségi pályázatok esetében Dombóvár és az együttműködő önkormányzatok alátámaszthatják támogatási igényeiket.

2015 OKT 28 09:38:42/