Felújításokra és korszerűsítésekre készülnek Dombóváron
Sajtótájékoztatót tartott Szabó Loránd polgármester az október 27-i testületi ülés legfontosabb napirendi pontjairól. A dombóvári labdarúgó utánpótlás egyesület TAO támogatásból szeretne két beruházást indítani, ezekhez 30 százalékos önerő szükséges.

Mivel nincs elegendő fedezetük, az önkormányzat segítségét kérik. Az egyik beruházás a HEMI tornacsarnokának a padlózatát és öltözőit érinti, ezek felújítását szeretnék megvalósítani. A másik az ifjúsági sporttelepen történne, ahol szintén az öltözőket szeretnék modernizálni, illetve a fűtésrendszert korszerűsíteni. Erre a beruházásra összesen 18 millió forintot szánnának.


A polgármester kitért a Tinódi Ház Majoros termére is, mivel a helyiség kihasználtsága nem megfelelő. Ezért döntött a képviselő-testület arról, hogy Dunai József építészmérnök segítésével egy galériát terveznek, amely állandó kiállítások helyszíne lenne. Napirendre került a színházterem padlózatának állapota is, amelyet szeretnének kicserélni,ez körülbelül 6 millió forintos kiadást jelent.


A Tinódi Ház előtt álló neves Pogány mitológia szobor is megkopott, a testület közel 1 millió forintot különített el a felújítására. Kiemelte Szabó Loránd a natúrpark létrehozására irányuló kezdeményezést. Ez egy olyan nagy kiterjedésű terület lenne, amelynek célja a természeti-táji örökség megőrzése, de szorosan kapcsolódik hozzá a szemléletformálás is, valamint a vidékfejlesztés és a turizmus. A polgármester, mint mondta, a jövő évi Város napján már arról szeretne beszámolni, hogy elnyerték a natúrpark címet. Szabó Loránd beszélt a térfigyelő rendszerekről is. Kiemelte: több kamerát fognak felszerelni a városban, ezek 10 újabb ponton segítenek a közlekedés- és közbiztonság fenntartásában. A most üzemelő kamerák beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, a hatóságoknak nagy segítséget jelentenek a bűnügyek és szabálysértések felderítésében. Kiemelte a polgármester az illegális hulladéklerakás szankcionálását, és leszögezte: ezeket az eseteket ezentúl sokkal szigorúbban fogják kezelni.

2016 NOV 09 15:25:21/