Finom ételek és italok viselhetik az elismerő címet
A Kapos-hegyháti Natúrpark 14 településének termelőitől, iparosaitól, kézműveseitől és mesterembereitől származó termékek első minősítését november 28-án tartották a dombóvári Városházán. A zsűri most nyilvánosságra hozta azt, hogy ki és mivel érdemelte ki a „minősített natúrparki termék”-címet.

Papp Róbertné mézes puszedlije, termelői akácméze és termelői ámor akácméze, a Kiss László és Társa Bt. Dombó Pál söre, Gábor Sándor kézműves csokoládéja és Rákóczi-túrós süteménye, a Dasser B 42 Kft. Aqua Dombó természetes ásványvize, a Schmieder Pálinkaház birsalma és kajszibarack kisüsti pálinkája, a Szabó Méhészet akácméze, a Danubia Frucht Kft. almaleve, a Herr Fruit Kft. homoktövises almaleve, a Horváth Pince Madarász cuvée vörösbora, Tamás László „kurdi csiga” elnevezésű péksüteménye, a Gróf Apponyi Pincészet rajnai rizling bora, valamint a Kalocsa Tanya frissen préselt, mézes homoktövis itala kapta meg az elismerést.

2018 DEC 05 14:01:25/