Függőfolyosó-felújítás: a lakóknak is költözniük kell
Várhatóan három hétre ki kell költözniük otthonaikból egy dombóvári garzonház lakóinak. Cserébe az önkormányzat felújíttatja az épület függőfolyosóit, miután azok már teljesen tönkrementek.

Fel kell újítani a Pannónia utcai 20 lakásos önkormányzati garzonház függőfolyosóit, mivel a vasbeton gerendák teljesen tönkrementek. Három évvel ezelőtt egyszer már szükség volt a megerősítésre, mára viszont elengedhetetlenné vált a teljes felújítás. A munkálatok során úgynevezett homlokzati függönyfalat is kap az épület, aminek köszönhetően megoldódik az épület zaj- és hő szigetelése is.


A hamarosan induló 30 millió forintos beruházásnál szintenként halad majd a kivitelezéssel megbízott szegedi cég. Az ott élőknek azonban költözniük kell, de csak arra az időre, amikor a saját emeletüket érintik a munkálatok. Ez azt jelenti, hogy a lakóknak körülbelül 3 hétre kell elhagyniuk otthonaikat. Azoknak, akiket a rokonaik nem tudnak elszállásolni, az önkormányzat felajánlja a tulajdonában lévő ingatlanjait az átmeneti időszakra.


A költségeket az önkormányzat állja a lakók által befizetett bérleti díjakból. A kivitelező Faber Technik Kft. vezetője azt ígérte, mindent megtesznek annak érdekében, hogy gördülékenyen menjenek a munkálatok és mindössze két hónap múlva elkészüljenek a felújításokkal.

2016 JÚL 29 11:44:52/