Gála a 46. évfordulón
Ünnepi gálaműsorral emlékeztek Dombóvár várossá avatásának 46. évfordulójára a Tinódi Ház színháztermében április 2-án. A rendezvényen Zelcsényi Zsófia, a gála műsorvezetője köszöntötte a megjelenteket, majd Fenyvesi Gábor gitár kíséretében egy gyönyörű dallal nyitotta meg az ünnepséget.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Potápi Árpád János országgyűlési képviselő, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, illetve két testvérvárosunk, Ogulin és Vir küldöttsége is.

Az üdvözlést követően a képviselő-testület tagjainak közreműködésével Szabó Loránd polgármester átnyújtotta a kitüntetéseket. A városvezetés az idén módosította a helyi elismerésekről szóló rendeletet és több új díj létrehozásáról is döntöttek.

A kimagasló sporteredményt elért fiatalok elismerésére alapított Buzánszky Jenő díjat Tóth Lili Anna kapta. A városunk életében kulturális értéket teremtő, illetve jelentős elismerést kiváltó eredményt felmutató fiatalnak járó Ambrus Sándor díjat Till Nikolettának nyújtották át. A tudományok terén, tanulmányi versenyeken kiválóan szereplő tanulónak járó Dr. Péter Gyula-díjat Szenyéri Viktória érdemelte ki.

A helyi közösségek munkájának elismerésére alapított Dombóvár Elismert Közössége díjat a Dombóvári ILCO Egyesület számára ítélték meg, melyet Vancsa Józsefné az egyesület elnöke vehetett át.

A dombóvári székhellyel rendelkező gazdasági társaságoknak, a város érdekében végzett tevékenységének elismerésére alapított Ivanich Antal díjat Kiss Lálszló és Társa Söripari és Kereskedelmi Bt.-nek adományozta a képviselő-testület.

Majd a hagyományokhoz hűen átnyújtották a Dombóvár Város Elismerő Díszjelvényeket a tisztségükből fakadó feladataikat sok éven át átlagon felüli színvonalon ellátó személyeknek. Az idei évben Dr. Ormosy Viktor területfejlesztési szakembert, Glaub Róbertet, a Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökét, és Boda István nyugalmazott gimnáziumi pedagógust díjazták.

Ezt követően ünnepi beszédében Szabó Loránd polgármester elevenítette fel az elmúlt év eredményeit, sikereit, illetve ismertette a közeljövőben tervezett, városunk életét nagyban előre mozdító projekteket.

Végül a program fénypontjaként a „Pro Oppido Dombovár” díszpolgári címet Dr. Szabó Imre nyugalmazott gimnáziumi tanár, illetve volt országgyűlési képviselőnek ítélték, aki előzetesen levélben megköszönve a megtiszteltetést, lemondott az elismerésről Szabó Loránd polgármesterrel való rokoni kapcsolatára hivatkozva. Ennek ellenére Kiss Béla alpolgármester biztosította a megjelenteket, hogy a díszpolgári címet természetesen Dr. Szabó Imre viselheti és egyúttal gratulált a kitüntetettnek.

A gálaműsor zárásaként a rendezvény sztárfellépője, a Ridikül és a Dal című műsorból ismert Group'N'Swing zenekar szórakoztatta a közönséget.


2016 ÁPR 04 09:46:28/