Györe István újabb elismerése
A Dombóvári Karatesuli 16 tagja Pakson a Tradícionális Shotokan Karate Szövetség (TSKSZ) Központi nyári edzőtáborában vett részt. 

A Shihan Záborszki Zoltán hét DAN-os karatesmester által vezetett napi három tréningből álló gyakorlásokat követően az edzőtábort most is övvizsga zárta, ahol a tanuló fokozatoktól a mester fokozatokig bezárólag láthatták a jelen lévők a nyilvános megmérettetéseket. A dombóvári csapatból Budai Gábor és Fehér Zsolt első, míg Regenyei Ákos és Vercz Attila második barna övre vizsgázott sikerrel.
Az esemény idején tartották a TSKSZ elnökségi ülését is, ahol Szabó Csaba felhívta a jelen lévők figyelmét arra, hogy a 2015-ös évben jubilál a Dombóvári Karatesuli. Negyven évvel ezelőtt, 1975-ben kezdte el a karate oktatását Györe István az akkori birkózó edző, aki ezen tevékenységét még 30 éven át gyakorolta, majd az edzések vezetését 2005-ben adta át két tanítványának, Szabó Csabának és Rizsányi Attilának. Az ismertetés következményeként a TSKSZ technikai igazgatója a karate sport dombóvári megteremtéséért és a három évtizedes kiemelkedő munkájának elismeréséül Györe István részére, a tiszteletbeli harmadik DAN övfokozatot adományozta.

2015 JÚL 27 19:54:32/