Gyűjtésből újítják fel a végső nyughelyeket
A Természetesen Dombóvár csapata december 14-én megkezdte azoknak a gondozatlan gyermeksíroknak a rendbetételét, melyek felújítására a Halottak Napja alkalmából szervezett adománygyűjtést acivil szervezet.

Tagjai akkor a városi temetők bejáratához olyan mécseseket raktak ki, melyekért mindenki annyi pénzt tehetett a becsületkasszába, amennyit akart. Az akció szervezője úgy döntött, hogy az összegyűlt 28.575 forintot az újdombóvári sírkertben lévő 19, illetve a Rákóczi utcai városi temetőben található négy gondozatlan gyermeksír rendbetételére fordítja.

A Természetesen Dombóvár csapatának néhány tagja az előbbi helyszínen december 14-én előbb a gyomnövényektől megszabadította a sírokat, majd felkapálta, végül elgereblyézte a földet. Az újdombóvári temetőben a 19 gyermek végső nyughelye közül 17 nincs 25 évre megváltva, akad közülük olyan is, amelyiket 60 esztendeje elhagytak.

- Képviselő-testületünk januári ülésén fogunk dönteni a hosszú ideje gondozatlan sírok sorsáról - mondta el Szabó Loránd polgármester.


2017 DEC 19 12:50:08/