Harc a végsőkig: a fideszes képviselő cége nem tágít
A Tóth Zoltán érdekeltségébe tartozó biko Kft. a jelek szerint az utolsó esélyt is megragadja azért, hogy szert tegyen a város egyik önkormányzati szervezetének pénzére.

A Polgári Törvénykönyv egyik passzusára hivatkozva összesen több millió forintos behajtási költségátalányra jelentette be igényét az említett vállalkozás a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal és az egyebek mellett rászorult gyermekek étkeztetését végző városi szolgáltató szervezet felé.

Az előbbi ügy jutott el hamarabb a bírósági szakig, egy évvel ezelőtt a másodfokon eljáró Szekszárdi Törvényszék nagyobbrészt a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatalt hozta ki pernyertesnek.

Nemrég a Dombóvári Járásbíróság már az Integrált Önkormányzati Szolgáltató Szervezet és a biko Kft. közötti perben hozott elsőfokú ítéletet. Az említett két követelés közül ez a nagyobb, az összeg a három millió forintot is meghaladja. A Tóth Zoltán érdekeltségébe tartozó cég keresetét bizonyítottság hiányában teljes mértékben elutasította a bíróság és úgy döntött, hogy a 200.000 forintos perköltség is a vállalkozást terheli.

A napokban azonban kiderült, hogy a korlátolt felelősségű társaság nem adja fel, fellebbezett az ügyben. Ennek tényét a város polgármester, Szabó Loránd Facebook-oldalán úgy kommentálta, hogy „míg mások azon dolgoznak, hogy minél több szegény gyermek jusson támogatáshoz, élelmiszerhez, játékhoz, a fideszes önkormányzati képviselő éppen az ezzel foglalkozó szervezet pénzére feni a fogát”.


2017 DEC 15 13:57:59/