Hatvannál többen lakhattak jól a nyáron
Ingyen juthatott több mint hatvan gyermek meleg ebédhez idén nyáron Dombóváron. A rászoruló családok éthordóit augusztus 17-ig töltötték meg az Amália óvodában.
61 rászorult gyermek jutott ingyen ebédhez a nyári szünetben a gyermekszegénység elleni program és az önkormányzat támogatásának köszönhetően.

A nyári gyermekétkeztetés, egészen pontosan a rászorult gyermekek napi egyszeri meleg étellel való ellátása a nyári iskolai szünetben kötelező feladata az önkormányzatoknak egy kormányhatározat értelmében. Mint sok más esetben, a kormány ezen a téren sem finanszírozza a teljes programot, az önkormányzatnak is a zsebébe kellett nyúlnia ahhoz, hogy gyermekszáj ne maradjon éhesen. A tavalyi évhez képest a jogosultak száma csökkent, ám még így is több tucat gyermek állt sorba naponta az ételért.

Nem minden előzmény nélküli Dombóváron a nyári gyermekétkeztetés, hiszen 2006-tól több éven keresztül a Kapaszkodó Szociális Gyermekjóléti Alapszolgáltató Központ segítségével és szervezésével pályázati forrásokból oldották meg a feladatot.
A nyári gyermekétkeztetés augusztus 17-éig tartott.


2016 AUG 15 18:10:34/