Hazai és határon túli alapanyagokból készült a kenyér
Az előző évekhez hasonlóan idén is részt vett Árok Attila, a Picipó Kft. pékmestere a Kárpát-medence kenyerének elkészítésében.

Ahhoz alföldi lisztet, felvidéki pityókát, vajdasági kovászt, kárpátaljai forrásvizet és parajdi sót használtak a Zentáról, Beregszászról, Komáromból, valamint Dombóvárról Sepsiszentgyörgyre érkezett pékek, akik a helyi Diószegi László tulajdonában lévő pékségben előbb tésztát dagasztottak, majd kemencében sütötték meg az összetartozás jelképéül is szolgáló kenyeret.
A több mint 100 kilogrammos kenyerek közül kettőt Szolnokra vittek, ahol azokat az augusztus 20-i Nemzeti Ünnep alkalmából tartott városi rendezvényen szegték meg és osztották szét a kóstolók között.


2018 AUG 21 12:06:01/