Hét kontinens növényeit mutatja be az új dombóvári park
 A bolygónkon található földrészek jellegzetes növényeit mutatja be az a kis belvárosi park, amit közmunkások segítségével alakítottak ki. A Hét kontinens park nevet viseli a Tolna megyei város újonnan kialakított közterülete, amit a Föld világnapja alkalmából avattak fel.

Szabó Loránd polgármester az átadón elmondta, 1991-ben a dalai láma javasolta, hogy legyen egy olyan nap minden évben, amikor a bolygónk kerül a középpontba. A dombóváriak pedig ezzel a leginkább közmunkások segítségével kialakított parkkal szeretnék felhívni a figyelmet a Föld élővilágára.


Oktató jellege is van a kertnek, az óvodásoknak és iskolásoknak kiváló helyszín lehet terepmunkákhoz, ismereteik bővítéséhez. Igaz, a parkból még egy növény hiányzik, miután az ötletgazdáknak igen nagy fejtörést okozott a jégtakaróval borított Antarktisz. Tavasszal azonban az innen származó sédbúza is megérkezik Dombóvárra, amellyel pedig már teljessé válik.


A pénteki ünnepségen a Bezerédj Amália Óvoda gyermekei egy előadással is készültek, amelyben egy-egy, a kontinenseken és a most átadott kis parkban is megtalálható növényeket "ültették" el verseikben.

2016 OKT 21 19:12:06/