HétközNapos Oldal
HétközNapos Oldal címmel harmadik alkalommal adták elő kiváló drámajátékukat a PRESIDIUM Közhasznú Egyesület fiataljai Dombóváron.

A darab célja, hogy bemutassa a fiatalok hétköznapjait, melyeket az egyesület által fenntartott Reménység Napközi Otthonban töltenek, annak örömeivel, bánataival, vágyaival és vicces, néha kicsit furcsa helyzeteivel együtt.

Az előadáson 11 fiatal és 5 munkatárs szerepel. A fiatalok előadásról előadásra érzékelhető fejlődésen, változáson mennek keresztül – nemcsak a színpadon lettek önállóbbak és magabiztosak, hanem a hétköznapi életükben is. Éppen ez volt az egyik fő célja az előadásnak, hogy önbizalmat, erőt, nyitottságot adjon a szereplőknek. Segítsen számukra a rendszerező intelligenciájuk fejlesztésében, azaz összeszedettebbé váljanak, akik könnyebben meglátják az összefüggéseket – nemcsak a jelenetek, hanem az életszerű események tekintetében is. 
A rendkívül sok kelléket felvonultató drámaelőadást Szabó Zsuzsa bábművész rendezte. A fiatalok saját történeteit, vágyait dolgozza fel különböző technikákkal. A kellékek, a díszletek, a jelmezek mind a közös kreatív munka eredményei, melyben együtt alkottak fiatalok és munkatársak. 
A darab 40 perces és 8 fő jelenetből áll. Szemlélteti az intézményi életet: a reggeli érkezést, a napi munkát, a terápiákat, a közösségi programokat, az ünnepeket. De megjelennek benne az álmok, a vágyak, a „furcsaságok”. Érzékelteti, hogy ebben a „házban” bármi megtörténhet! Mindezt árnyjátékkal, animációval, zenével és élő játékkal mutatja be az előadás.

A színjátszás közben egyszerre lehetnek újra gyerekek és örök fiatalok, valamint önálló életre való felnőttek. 
A drámaelőadás premierje az adventi időszakban volt a dombóvári Művelődési Házban, amelyre augusztusban kezdték el a felkészülést, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy érzékenyítsék a többségi társadalmat. Nyitottabbá, odafigyelőbbé tegyék az embereket. Vegyék észre a bennük rejlő kedvességet és tehetséget, különlegességet és az egyszerű nagyszerűséget.
A szervezők és a résztvevők bíznak benne, hogy még sokszor előadhatják ezt a különleges színdarabot.

Szívesen fogadják a meghívást, az érdeklődést a darab iránt. 
Az Egyesületnek most fut egy pályázati kiírása „Benned a létra” címmel, amelyre fogyatékos személyek művészi alkotásait várják. Az összegyűjtött anyagból vándorkiállítást szerveznek, és remélik, hogy ezzel együtt majd a HétközNapos Oldal előadás is vándorolhat helyszínről helyszínre. 
Érdeklődés esetén küldjenek üzenetet az adri.presidium@gmail.com e-mail címre! 

2015 FEB 27 09:09:00/