Hírek a József Attila Általános Iskolából
Sikeres pályázatok, verseny-eredmények az iskolában.

Sikeres Erzsébet-tábor-pályázat

A Dombóvári József Attila Általános Iskola idén harmadik alkalommal pályázott Erzsébet – táboros nyaralási lehetőségre. 
Az elmúlt években a tanulók, szülők egyaránt megszerették ezt a tábort, hiszen igen kevés pénzből a gyerekek érdekes programokkal színesített 6 napot tölthetnek el a Balaton mellett. 
A lelkesedésből látszik az érdeklődők létszáma, míg két éve 50 tanulóval pályáztunk, tavaly már 121 tanulóval, és 13 pedagógussal utazhattunk a fonyódligeti Erzsébet-táborba. 
Az idei pályázatunk is sikeres elbírálást kapott, így az alsó évfolyamosok 60 tanuló, 6 pedagógus június 21-26-ig Zánkán, az ötödik évfolyamosok 50 tanuló, 5 pedagógus június 21-26-ig Fonyódligeten, a 6-8. évfolyamosok 80 tanuló, 8 pedagógus július 5-10-ig Fonyódligeten töltenek el hat feledhetetlen, élményekben gazdag napot. 
Ezek a táborok nem jöhetnének létre az Erzsébet-program nélkül, és iskolánk tanárainak lelkesedése nélkül, akik megfeszített munkát végeznek ezekben a napokban is, külön díjazás nélkül. 
Mivel a gyerekek, és a szülők visszajelzése pozitív, és évről évre lelkesítő támogatást, biztatást kapunk, ez motivál bennünket a pályázatok beadására.

FŐDÍJ a Népek tavasza országos történelemversenyen

A Hebe Kft. februárban meghirdette a Népek tavasza egyfordulós történelmi levelezős versenyt, melyre a Dombóvári József Attila Általános Iskolából egy nyolcadikos csapat nevezett. A verseny témája az 1848-as március 15-i forradalom volt. 
A tanulóknak volt egy feladatlapjuk, amit közösen oldottak meg. Egyénileg kellett képzeletbeli interjút készíteniük Táncsics Mihállyal. A harmadik feladatuk pedig, hogy készítsenek egy plakátot a forradalom eseményeiről, melyet ők nyomtatással, ragasztással, színezéssel oldottak meg. 
A három feladatban a Gyenei Ferenc, Juhász Áron, Habler Péter, Szabó Dániel, Weber Márton alkotta csapat olyan jól szerepelt, hogy maximális pontszámmal megnyerték a fődíjat, mely egy szegedi egynapos kirándulás lesz, ahova felkészítő tanáruk Tenczlinger Mónika kíséri el őket június első hétvégéjén.

Szép eredmény a BankVelem PénzOkos Kupán

A BankVelem PénzOkos Kupa címet viselő pénzügyi online vetélkedő 2. fordulóját a regisztrált 430 csapat közül a Dombóvári József Attila Általános Iskola 7. a osztályának „Kockák” nevet viselő csapata a 14. helyen zárta. 
Ezzel a teljesítménnyel csupán 1 ponttal maradtak le a döntőben való részvételtől.
Csapattagok: Gadácsi Brendon, Martinka Gábor, Veréb Szilveszter. Felkészítőjük Rusvai Péterné.

KerekEmese Határon Túli Történelemverseny

A Dombóvári József Attila Általános Iskola idén negyedik alkalommal vett részt az ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark által szervezett KerekEmese vetélkedőn, melyre határon innen és túli iskolák jelentkeztek két korosztályban. 
Az 5-6. évfolyamosoknak szóló feladatokkal egy csapat foglalkozott a tanév során három alkalommal. Készítettek középkori kupát, janicsár zászlót és egyéb érdekes kérdésekre keresték a választ. A feladatlapokat készítő 77 csapat közül a harmincadik helyen zárták a versenyt. 
A 7-8. évfolyamosoknál három négyfős csapat versengett a döntőbe jutásért. Készítettek első világháborús daloskönyvet, szélerőművet, cégért. A versengő 55 csapat közül egy csapat került be az április 25-én, Ópusztaszeren megrendezett döntőbe. Az egész napos programon, 14 állomáson, érdekes feladatokat megoldva mérettek meg a csapatok. 
A Bálint Boglárka, Bocz Csenge, Gadácsi Brendon, Weber Márton alkotta csapat hatodik helyezést ért el. Felkészítő tanáruk Tenczlinger Mónika.

Gratulálunk a szép eredményekhez!

2015 MÁJ 15 15:49:46/