Infrastruktúra-fejlesztés és munkahelyteremtés a cél
A tüskei iparterületre szeretne „ipari park” címet elnyerni a település önkormányzata. Az ehhez szükséges megvalósíthatósági tanulmány elkészítését versenyeztetés alapján az Investment Mérnöki és Fővállalkozó Kft. nyerte el.

A céggel már dolgozott együtt a városvezetés, ugyanis a kaposvári székhelyű vállalkozás dolgozta ki azt a tervezetet, melyet az Európai Unió egyik pályázatára nyújtott be az önkormányzat a tüskei iparterület infrastrukturális fejlesztéséhez támogatást kérve. Az ott működő vállalkozások magasabb színvonalú működését és tevékenységük bővítését célzó beruházás során növelnék a szennyvíz- és a tűzivízhálózat kapacitását, utakat és parkolókat építenének, valamint parkosítanának és néhány utcabútort - például padokat - is kihelyeznének, valamint modernizálnák az informatikai-távközlési rendszert.
- Az „ipari park” címet a fejlesztési miniszter adományozza - mondta Szabó Loránd polgármester azon a Városházán február 15-én tartott szerződés-aláíráson, melyen az Investment Mérnöki és Fővállalkozó Kft. ügyvezetőjével, Wagner Ernőné Somogyi Bernadett kötött megállapodást az önkormányzat nevében a megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére. - A cégnek az lesz a feladata, hogy felmérje a több mint 40 hektáros tüskei iparterület meglévő adottságait és az alapján jelöljük ki az ipari park határait. Szeretnénk ehhez az ügyhöz megnyerni az ott működő vállalkozások tulajdonosait. Az „ipari park” cím elnyerésétől elsősorban azt reméljük, hogy a meglévő cégek fejlesztésekbe fognak és újak is betelepülnek. Nekik a tervezett beruházásaikhoz jól jöhet az „ipari park” cím megléte, ugyanis számos pályázaton többletpontokat ér az, ha valamely vállalkozás ipari park területén működik. Az ő segítésük érdekében szorgalmazzuk egy menedzsmentszervezet felállítását, mely az egységes marketing megteremésében, a közös ügyek vitelében és különböző szolgáltatások biztosításában működne közre. Elképzeléseink között szerepel egy olyan inkubátorház felépítése is, ahol a kezdő vállalkozók olcsón tudnának letelepedni és elindulni a gazdasági életben. Mindezzel természetesen az a célunk, hogy tovább növeljük városunkban a munkahelyek számát.
Az Investment Mérnöki és Fővállalkozó Kft-nek március 20-ig kell elkészítenie a megvalósíthatósági tanulmányt, melyre 770.00 forintot és a törvényes áfa-összegét biztosította képviselő-testület.


2018 FEB 20 09:32:19/