Ismét fórumot tartottak Gunarasban
Szombaton megtartották a már hagyományos Gunaras Fórumot a Camping Étteremben, ahol a beszámoltak a 2016. évről, fejlesztési elképzelésekről, valamint a programokról és rendezvényekről, melyek majd Gunarason fognak tartani.

A rendezvényen Tigelmann Péter alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, majd Szabó Loránd, polgármester tartott prezentációt, ahol beszélt a Kapos-hegyháti Natúrparkról, Gunaras gyógyhellyé nyilvánításának jelenlegi helyzetéről, valamint az egészségtervről is. E három téma szorosan összefügg egymással, hiszen együtt alkotnak egy komplex egészet.

A fórumon továbbá bemutatásra került a gyógyfürdő és a strandfejlesztések, a járda felújítása, a mozgáskorlátozott kapu létrehozása, tájékoztató táblák kihelyezése, a településrészen kerékpárút kiépítése, valamint új napelemes lámpák elhelyezése. Kiemelt témakör a területen található gazos ingatlanok helyzete is, melyre felhívták a tulajdonosok figyelmét.

Ismertették a fórumon még a 2017-es rendezvényeket, lesz Nyárnyitó (június 21.), Hat Vár Hat Rád (június 24.), Dőry Lecsófesztivál (augusztus 5.), Nyárzáró (augusztus 25.), I love Gunaras programsorozat (hétvégente). Bemutatták a Tourinform Iroda új munkatársa is.

A fórum lehetőséget biztosított az ottani ingatlantulajdonosoknak, hogy felszólaljanak, továbbá megosszák egymással ötleteiket és aggodalmaikat, így könnyebben tudnak megoldást találni a problémákra.

2017 MÁJ 31 15:31:58/