Javult a beláthatóság, biztonságosabb a közlekedés
Hosszú időn keresztül sok problémát okozott a Kórház utca és a Horvay utca kereszteződésében a járművel arra közlekedőknek, valamint a gyalogosoknak az a telefonfülke és villanyoszlop, melyek a biztonságos kanyarodáshoz szükséges kilátást akadályozták.

Az útszakasz beláthatóságát nehezítő bódé és az áramvezeték-tartó áthelyezését a szolgáltatóknál már régóta szorgalmazta a város önkormányzata, ám a Kórház utcába tervezett kerékpárúttal kapcsolatban három évvel ezelőtti közmű-egyeztetésen kívül eddig nem történt semmi. Július elején a kereszteződés környékén egy olyan baleset történt, melynek következtében a két összeütköző személyautó kidöntötte a telefonfülkét.
- A Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal egyik munkatársa kapott az alkalmon és a Magyar Telekom Részvénytársaságnál azon nyomban kérvényezte a bódé máshová történő újbóli felállítását, aminek eleget is tett a cég - mondta Kiss Béla, az ügyben érintett újdombóvári körzet önkormányzati képviselője. - A gyalogos közlekedést akadályozó villanyoszlop sem áll már egykori helyén, így nagyban javult az útkereszteződés beláthatósága.

2018 NOV 16 10:49:05/