Jó esztendőt zártak és még szebbet remélnek az atléták
Január 12-én a DOKK-ban tartotta hagyományos évzáró-évnyitó összejövetelét a Dombóvári VASE.

Az egyesület elnöke, Ingula Tamás örömmel számolt be arról, hogy versenyzőik számos értékes helyezést szereztek a különböző korosztályos országos bajnokságokon, valamint nemzetközi és hazai versenyeken. A klub anyagi helyzete stabil volt 2017-ben annak köszönhetően, hogy a Magyar Atlétikai Szövetség, Dombóvár Város Önkormányzata és néhány szponzor támogatta a sportszervezetet. Az optimális költségvetésnek köszönhetően szinte minden olyan megmérettetésen részt tudtak venni a tehetséges atléták, amiket edzőik fontosnak tartottak számukra.

Az egyik tréner, Fazekas Gáspár kiemelkedően eredményesnek ítélte a tavalyi évet. Kiemelte, hogy a középtávfutásban jeleskedő Tóth Lili Anna a magyar válogatott tagjaként kijutott az Olaszországban rendezett szabadtéri junior Európa-bajnokságra. A tehetséges sprinter, Tóth Bence ugyancsak a nemzeti csapat tagja lett és egy horvátországi nemzetközi viadalon remekül képviselte hazánkat.

- Mindent megteszünk azért, hogy 2018-ban is minél több tanítványunk jusson sikerélményhez - mondta az edző. - Idén újból szeretnénk a város egyik meghatározó és eredményes sportegyesülete lenni.

Ez alkalommal köszönt el versenyzőtársaitól, az edzőktől és a klubvezetőktől a felsőfokú tanulmányainak megkezdése miatt a pályafutását 2007 szeptemberétől a Budapesti Honvédban folytató Tóth Lili Anna, akinek a felkészülését azóta két tréner - Csoma Ferenc és Káldi Zoltán - irányítja. A lány a szlovákiai Somorján decemberben lebonyolított mezei futó Európa-bajnokságon nyert ezüstérmének átadásával köszönte meg Fazekas Gáspárnak azt a sok munkát, amit korábbi trénere fektetett belé annak érdekében, hogy tehetségből kiváló atlétává váljon.

Az évzáró-évnyitó rendezvényen - amin a város polgármestere, Szabó Loránd is jelen volt - a klub vezetői serleggel jutalmazták azokat a fiatalokat, akik 2017-ben sokat fejlődve kiváló teljesítményt nyújtottak.


2018 JAN 18 14:15:37/