Jobb körülmények között dolgozhatnak a tévések
November 17-én a Tolna megyei I. osztályú férfi labdarúgó bajnokság Dombóvári FC - Tamási 2009 FC mérkőzésének szünetében került átadásra a Szuhay Sportcentrum centerpályájának új televíziós közvetítői állása.

A sportlétesítmény tulajdonosának képviseletében Szabó Loránd polgármester arról beszélt, hogy a focimeccsek videofelvételét eddig az egyik térfél közepénél lévő játékoskijáró tetejéről készítették el, ami nem volt éppen optimális, mert a kamera az egyik kaputól mintegy 40 méterre, a másiktól viszont közel 90 méterre volt. Az operatőrök az időjárás különböző viszontagságainak - tűző napsütés, eső, hó, szél, meleg, vagy hideg - is ki voltak téve a lelátó közepén.
A település önkormányzatának megbízásából az elmúlt hetekben a Dombóvári Város- és Lakásgazdálkodási Nkft. dolgozóinak kivitelezésében - közvetlenül a kosárlabda csarnok mellett, a füves pálya felezővonalánál - megépült az új televíziós közvetítő állás, mely tetővel, valamint oldalfalakkal ellátott és jó kilátást biztosít az egész küzdőtérre.
A fémlábakon álló, lemezekkel burkolt fülkét Glaub Róbert, a Dombó-Média Kft. ügyvezetője vette át, aki köszönetet mondott a sportközvetítéseket készítő kollégái nevében is a beruházásért. Azt a hajók vízre bocsátásakor szokott módon kívánták felavatni, ám a nemzetiszínű szalag végére kötött pezsgősüveg Szabó Loránd és Glaub Róbert három-három sikertelen próbálkozása után a futballmeccsek főrendezői tisztét ellátó Szieber József harmadik kísérletére robbant csak szét. A mutatvány némi derültséget keltett a szurkolók körében, ám később ők is ihattak a gyöngyöző italból egy-egy pohárkával a Dombó TV ünnepének örömére.

2018 NOV 19 13:56:53/