Kevés volt a kapás
Az óraátállítás miatti korai időpont és a fagypont körüli hőmérséklet sokakat elriasztott attól, hogy benevezzenek március 25-én a Dombóvári Városi Horgászegyesület évadnyitó halfogó versenyére.

A Tüskei-tónál az elmúlt napokban a hidegre fordult időjárás ellenére számos méretes ponty akadt a pecások horgaira. Ebben reménykedett az a tíz nevező is, aki a meleg ágyból hajnalban kibújva otthonában összepakolta a horgászáshoz szükséges kellékeit és a zimankóban is elkezdte az állóvíz partján a megmérettetésre való felkészülést. Összeszerelte a botját, ellenőrizte a zsinórját, felkötötte az úszóját és a horgát, előkészítette a csalit, majd a vetélkedés kezdetét jelző dudaszó elhangzása után négy órán át azon munkálkodott, hogy minél több és nagyobb halat fogjon.
A mérlegelésnél kiderült, hogy a mezőny élén Tamás Zsolt végzett 6260 grammos teljesítménnyel, a második helyet Csullag Norbert szerezte meg, harmadikként pedig Varga Róbert zárta a megmérettetést. A legnagyobb halért járó serleget a verseny győztese vihette haza egy 2900 grammos ponty partra emeléséért.

2018 MÁR 29 11:56:51/